Belgijskie czekoladki i praliny Neuhaus zdobyły międzynarodową sławę i cieszą się uznaniem koneserów na całym świecie. Teraz również w Polsce możemy ich kosztować.
Pralineria ma zaszczyt i przyjemność być jedynym przedstawicielem belgijskiej firmy Neuhaus w Polsce. Oferujemy Państwu produkty wraz z zachowaniem wszelkich standardów istniejących w sklepach Neuhaus na całym świecie.
Po przeszło dwóch latach starań, pierwszy sklep Neuhaus w Polsce powstał w największym centrum Handlowym w Europie w łódzkiej Manufakturze. Następnie 9 listopada 2015r. został przeniesiony do Warszawy na ulicę Żurawią 26.
W październiku 2015r. jako jedyni, dostarczaliśmy nasze produkty na uroczysty obiad wydany na cześć belgijskiej Rodziny Królewskiej, która odwiedziła Polskę. Był to dla nas duży zaszczy.
Neuhaus od wielu lat jest liderem na rynku luksusowych belgijskich pralin dzięki niezrównanej jakość, dzięki czemu otrzymał „Royal Warrant of Appointment”, który jest przyznawany firmom mającym wyłączność na dostarczanie produktów na Dwór Królewski.
Neuhaus z wielką starannością dokonuje wyboru wszystkich składników. Tylko najlepsza czekolada i naturalne, najwyższej jakości składniki są stosowane w procesie produkcji. Każda pralina to delikatna mieszanka unikalnych składników, tradycji i ściśle skrywanych receptur.
Ponad 167 letnie doświadczenie dały tym tradycyjnym czekoladkom niepowtarzalny charakter.
Asortyment pralinek obejmuje ponad 90 rodzajów z różnymi nadzieniami oraz dodatkami, takich jak crem Fraiches, wykonane z najlepiej śmietanki, ganaches, połączenia czekolady, śmietany lub klarowanego masła, lub nougatines, ręcznie robione praliny z prażonymi migdałami.
PrzechowywaniePralinymogą być przechowywanew temperaturze pokojowej, w krótkim okresie. Czekoladki zawierającekrem lubbitą śmietanę, czas ich przechowywania w temperaturze pokojowej jest ograniczonado ok. trzech dni. Innepralinymogą być przechowywanenawet do dwóch tygodni.Przechowując praliny należy uważać na nadmiernąwilgotnościi wysokie temperatury.W wyższych temperaturachkryształymasła kakaowegobędą migrowaćna powierzchnię powodując zmatowienie czekolady, które niebędzie miało wpływu nasmak,tylko wygląd. Konsekwencjedużej wilgotnościsą poważniejsze. Kryształycukrutopią sięna powierzchnii ulegają ponownej krystalizacji, powoduje tobrzydkiszarynalot. Czekolada zmienia również smak.Optymalna temperaturadla zachowania świeżościpralinto: 15°Ca 18°C;wilgotnośćatmosferyniemoże przekroczyć 60%.Produkcja
Neuhaus jest jedna z ostatnich belgijskich firm, która nie zdecydowała się na przeniesienie produkcji do innych krajów.
Zatem każdy sklep Neuhaus na świecie sprzedaje produkty, które powstały w Belgii.
Ręcznie robione praliny są kosztowne i wymagają wiele pracy. Składniki i sposób przygotowania nie dopuszczają żadnej ingerencji mechanicznej, tak jak ma to miejsce w przypadku elitarnego grona czekoladek: Irresistibles (Caprice, Tentation, Desir, Seduction, Plaisir) oraz Manon.